תואר ראשון במדעי המזון והטכנולוגיה
Kaunas University of Technology
מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Kaunas, ליטא
שפות
אנגלית
פורמט לימוד
בקמפוס
מֶשֶׁך
4 שנים
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
EUR 3,727 / per year
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
Sep 2024
מבוא
לספק לאנשים מזון איכותי, בטוח ובריא מדי יום הוא אחד האתגרים העולמיים החשובים ביותר איתם מתמודדים כיום מדעני מזון וטכנולוגים. בלימודי תואר ראשון במדעי המזון והטכנולוגיה ב-KTU, תרכוש את הכישורים והכישורים הבין-תחומיים הדרושים לטכנולוג המזון העתידי בתחומי כימיה של מזון, מיקרוביולוגיה, תזונה, טכנולוגיה והנדסה. כמו כן, תשלב ידע מיוחד עם היסודות של יזמות וכלכלה.
זוהי אחת מכמה תוכניות לימודים לתואר ראשון בליטא בתחום טכנולוגיית המזון, והיחידה שזכתה בתו האיכות הבינלאומי EQAS-Food Label. KTU היא האוניברסיטה היחידה במדינות הבלטיות המציעה לימודים ברמה בינלאומית המוסמכים עם תו איכות זה.
- גישה למעבדות טכנולוגיות המזון, הניתנות בקווים טכנולוגיים בקנה מידה פיילוט המשמש למודל וביצוע תהליכים טכנולוגיים שונים;
- התלמידים צוברים מיומנויות מעשיות תוך כדי עבודה משותפת עם טכנולוגיות מזון מנוסים, תוך מעורבות בפתרון בעיות בחיים האמיתיים;
- בוגרי תכנית זו מוערכים על ידי המעסיקים בשל התמהיל הייחודי של מיומנויות וידע בטכנולוגיות מזון, הנדסת מזון, כימיה של מזון ומיקרוביולוגיה.
גלריה
קבלה
תכנית לימודים
צומת בין מדעי החיים המדויקים
מדעי המזון קשורים קשר הדוק למתמטיקה, מיקרוביולוגיה, כימיה של מזון ומדעי ההנדסה. הידע בכל התחומים הללו נחוץ למומחה לביצוע יעיל של פונקציות יומיומיות של טכנולוג המזון.
ללימודים מוזמנים טכנולוגיות מזון מפורסמות
בתכנית לימודים זו משלימים את הידע התיאורטי במיומנויות מעשיות שמומחים לעתיד מפתחים בעזרת טכנולוגים מנוסים בתחום המזון. באמצעות העבודה המשותפת איתם במעבדות, יכולים טכנולוג המזון לעתיד לבדוק את עצמם ולנסות את הרעיונות הראשונים שלהם בתרגול.
היכרות טובה עם שרשרת המזון הכוללת
בעבודה בחברה, טכנולוג המזון משתתף בפעילויות שונות הקשורות לייצור מזון, בטיחות, איכות, הפצה וצריכה, לכן, מסוגל לשלב ידע מיוחד עם יסודות תזונה, עסקים וניהול.
תוצאת התוכנית
כישוריו של התלמיד
- ניתוח פיסי וכימי של מזון: ניתוח של הרכב ותכונות של חומר מזון, תפקידו במזון ותפקוד באורגניזם האנושי תוך יישום מיומנויות עבודת המחקר;
- ניתוח מיקרוביולוגי של מזון: הכרת הרכב, תכונות המיקרואורגניזמים, התרחשותם במזון, תהליכים ביוכימיים;
- ניהול איכות ובטיחות המזון: קביעה והבטחת שיטות ייצור, תקני חומר ואיכות;
- טכנולוגיות והנדסה: עיצוב חברות מזון והסעדה, ארגון ייצור, הכרת ציוד, תהליכים ומערכות תעשיית המזון.
כישורי התלמיד
- מסוגל לנתח, לעצב, לעצב ולהתקין טכנולוגיות למוצרי מזון והסעדה, לארגן, לבצע ולנהל תהליכי ייצור ולהבטיח בטיחות ואיכות המוצר;
- מסוגל לעקוב ולנתח חידושים במדעי המזון והטכנולוגיות, ליישם את הידע העדכני ביותר ומיומנויות עיצוב בפיתוח ויישום של פרויקטים של טכנולוגיות מזון לשיפור הערך התזונתי, האיכות והבטיחות של מוצרים;
- מסוגל לתכנן, לבצע ולנתח את מחקר ההרכב, האיכות והבטיחות של מוצרי מזון וקייטרינג, להשתמש בציוד טכנולוגי, אנליטי ותוכנה מודרני;
- מסוגל ליישם עקרונות של פרקטיקה טובה במעבדה, לעבוד בצורה יעילה הן באופן אישי והן בצוות, להציג תוצאות של העבודה בעל פה ובכתב ולהבין את ההשפעה של פתרונות טכנולוגיים והנדסיים על הציבור והסביבה.
אפשרויות קריירה
הבוגרים מוצאים עבודה בקלות בחברות עסקי מזון
תעשיית המזון היא אחד מהמגזרים הכלכליים החשובים והגדולים בליטא. המעסיקים מעריכים את בוגרי תכנית זו בשל הידע שלהם בטכנולוגיות מזון, הנדסת מזון, כימיה של מזון ומיקרוביולוגיה, כמו גם מיומנויות מעשיות. רוב המעסיקים הפוטנציאליים הם בוגרי תכנית זו בעצמם.
אתה עשוי להיות
מומחה-טכנולוג של תעשיית המזון
- ארגון ובקרה של תהליכי ייצור טכנולוגיים;
- הכנת מסמכים טכנולוגיים, הבנת תקני עיבוד, מפרטים טכניים בהתאם ליושרה מקצועית ולתקני אתיקה;
- אבטחת איכות ובקרה על המוצרים המיוצרים.
כימאי
- ביצוע עבודות מחקר כימי, פיתוח או שיפור של מושגים, מדדים, תיאוריות ושיטות;
- ביצוע עבודות ניסוי, בדיקות וניתוח;
- השתתפות בפרויקטי מחקר ופיתוח מדעיים בין-תחומיים בשיתוף מומחים מתחומים שונים.
דיאטנית ומומחית לתזונה
- יישום תוכניות מניעה ואסטרטגיות הקשורות לבטיחות מזון, איכות המים, חומרים מזוהמים ומסוכנים;
- תכנון תזונה ותפריטים, פיקוח על הכנת המזון והגשתו, ניטור כמות ואיכות המזון הנאכל;
- ביצוע עבודות מחקר של תזונה, הפצת תוצאותיהן בכנסים מדעיים ואירועים אחרים.
מנהל בטיחות ואיכות מזון
- הכרת תקני איכות ותהליכים, הבטחת תיוג ודרישות נוספות;
- הערכת מדדי איכות בביצועי החברה הספציפית, הכנת המלצות;
- בקרה על עמידה בתקני תברואה-היגיינה.
מנהל איכות
- פיתוח ושיפור מדדי איכות בביצועי החברה הספציפית;
- ניהול פעילויות ותהליכים לשיפור איכות;
- הכנסת ותחזוקה של תקנים ותהליכים של אבטחת איכות.
הכימאי של תעשיית המזון
- בקרת חומרי גלם, חומרים המשמשים בייצור, תהליך טכנולוגי ואיכות המוצרים המוגמרים;
- קביעת תקני בקרה ונהלים לביטוח בטיחות העובדים ופעולות ייצור כימיקלים;
- טיפול במסמכי מעבדה בהתאם לתקנות הכנת ואחסון מסמכים.
מנהל יצירת ופיתוח מוצר
- יצירת מוצרים חדשים, פיתוחם והכנסתם לייצור;
- תיאום תהליך יצירת המוצר מול חטיבות הייצור והמסחר;
- חפש חידושים ובדיקתם.