תואר בגסטרונומיה
Universidad CEU - Cardenal Herrera
מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Valencia, ספרד
שפות
אנגלית
פורמט לימוד
בקמפוס
מֶשֶׁך
4 שנים
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
EUR 12,670 / per year
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
בקש מידע
מבוא
המרכז האוניברסיטאי לגסטרונומיה וניהול קולינריה (Gasma) הוא מרכז הכשרה, מחקר וחדשנות באוניברסיטה שמטרתו לפתח את תחום הגסטרונומיה בגישה ייחודית. Gasma תפתח את שעריה בספטמבר 2014 כמוסד החינוך הראשון בספרד המשלב גסטרונומיה וניהול קולינרי.
לקמפוס גזמה יש השקפה בינלאומית דינאמית והוא להוט לטפח סביבה גסטרונומית שאינה מוגבלת על ידי הגבולות הפיזיים של הכיתה. הקמפוס מברך על מועמדים מחו"ל ומעודד סטודנטים לבצע מיקומים בחברות בינלאומיות. השפה האנגלית היא חלק מהותי מהסמכה לתואר.
לגסמה יש גיבוי אקדמי של אוניברסיטת CEU-Cardenal Herrera, מוסד בעל ניסיון של יותר מ -40 שנה ועם סדרה של קמפוסים ברחבי אזור קומונידד ולנסיאנה.
התואר הראשון בגסטרונומיה הוא תוצאה של מחקר מעמיק חברתי, תרבותי ועסקי על המצב הנוכחי של הפרקטיקה הקולינרית וכיצד התפתח מבחינה גסטרונומית ומסחרית. המסקנות העיקריות שהופקו מהמחקר היו כדלקמן:
- יש מגמה הולכת וגוברת כלפי הדרישה לכישורים מקצועיים בתחום הגסטרונומיה. גישה מקצועית זו פירושה שכעת נדרשת הכשרה בשורה של תחומים טכניים קשורים.
- כיום יש לראות את הגסטרונומיה מנקודת מבט החורגת מהתרגול של הכנת מזון. המשמעות היא שעכשיו יש צורך בסביבות למידה מתאימות שיכולות לשלב בהצלחה גסטרונומיה ועסקים, בישול והחזר השקעה.
- התפתחות הגסטרונומיה הביאה למעורבות של שורה של נושאים מדעיים וטכניים שרק לפני שנים אחדות לא היה שום קשר לבישול כמקצוע. עלינו להרחיב אופקי הכשרה לאנשי מקצוע עתידיים כדי שנוכל לצייד אותם בכלים ובידע הדרושים להם בכדי להכניס מו"פ+i למשוואת הגסטרונומיה כגורם תחרותי בפועלם.
תכנית לימודים
התואר בגסטרונומיה שואף לצייד את הסטודנטים בידע, מיומנויות ויכולות שיאפשרו להם להגיע למצוינות בגסטרונומיה בשילוב עם ניהול קולינרי.
- גַסטרוֹנוֹמִיָה. העברת ידע של מוצר המזון והטכניקות הקולינריות, התבוננות מעמיקה בטבע, מקור ועקיבות של מזונות ומשקאות ועקרונות המנהלים את תהליכים. הכשרת סטודנטים בדיסציפלינות של איכות ובטיחות חומרי הגלם, הכנת ואחסון מזון, טכניקות ותהליכים קולינריים ואכילה בריאה.
- ניהול עסקי. נקיטת גישה מעשית ויישומית לעסקי האירוח במטרה לצייד את הסטודנטים בכלים הדרושים להם להקמת פרויקטים עסקיים סולידיים ולהגן על הכדאיות הפיננסית שלהם. התלמידים ירכשו ידע על השוק וכיצד הוא פועל. הקורס כולל נושאים נוספים המיישמים את הידע החשבונאי והפיננסי הנדרש לניהול חברה בהצלחה.
- שפות. צמיחתו של מגזר זה בשוק הבינלאומי והסיכויים האטרקטיביים לקחת פרויקטים עסקיים לרמה בינלאומית, מדרבנים אותנו לשים דגש חזק על אנגלית כשפת עבודה יומיומית עבור התלמידים שלנו, שיש להם הזדמנות לתרגל את כישורי השפה שלהם בסמינרים , עבודה מפוקחת, חיפושים ביבליוגרפיים וכו'. מספר שיעורים ופעילויות ספציפיים נערכים גם באנגלית.
- תואר זה כולל נושאים הקשורים ליצירתיות, עיצוב ומגמות אמנותיות. ידע בסיסי זה נותן לתלמידים הזדמנות לקחת חלק פעיל בפרויקטים הקשורים לקישוט וסידור פנים, כמו גם לפתח את המראה הייחודי שלהם במונחים של הצגת מזון ועיצוב פנים.
תוצאת התוכנית
המטרה שלנו היא להכשיר אנשי מקצוע המתמחים בטכניקות קולינריות וגם מוכשרים לנהל מוסד אירוח, בין אם בארץ ובעולם. זו לא רק שאלה של מתן הכשרה כוללת לטבחים לעתיד, המטרה שלנו היא להעשיר ולפתח את כישרונותיהם המקצועיים ולאפשר להם לעצב ולנהל עסק גסטרונומי על פני כל מגוון האירוח. אנו מאמנים את התלמידים שלנו להגיע לרמה הגבוהה ביותר, ומייצרים אנשי מקצוע שיודעים לפתח תוכניות עסקיות ולהפעיל תהליכים למתן שירות מהסוג הנכון ללקוחות היעד שלהם.