תואר ראשון (Hons) בפיתוח בינלאומי
University College Cork
מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Cork, אירלנד
שפות
אנגלית
פורמט לימוד
בקמפוס
מֶשֶׁך
4 שנים
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
EUR 3,130 / per year *
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
Sep 2024
* תרומת סטודנטים באיחוד האירופי + כותרת
מלגות
חקור הזדמנויות למלגות כדי לעזור במימון הלימודים שלך
מבוא
האם אתה מתעניין בזכויות אדם, בריאות, חינוך וסביבה בהקשר של פיתוח? או מטרות בר קיימא של האו"ם והמאבק ברעב ובעוני העולמי? אם כן, תוכנית זו תעניין אותך.
מדיניות הפיתוח הבינלאומי והמזון של BSc היא התכנית הראשונה לתואר ראשון באירלנד שהתמקדה בעיקר בפיתוח בינלאומי, במיוחד במדינות הדרום הגלובלי. זה יעזור לך להבין נושאים מרכזיים של פיתוח ולהעביר מיומנויות כגון שפות, טכניקות מחקר וניהול פרויקטים.
בשנה השלישית תהיה לך הזדמנות לבצע השמה של חמישה חודשים, בדרך כלל עם סוכנות פיתוח שבסיסה במדינה מתפתחת באפריקה או באסיה.
הקורס מטפל באתגרים מרכזיים בהתפתחות העולמית:
- עוני ורעב
- פיתוח חקלאי וכפרי
- מדיניות מזון ומערכות מזון
- זכויות אדם, ממשל ומגדר
- בריאות והתפתחות
- שינוי אקלים
- תפקיד סוכנויות פיתוח בינלאומיות וארגונים לא ממשלתיים
- הגירה ופליטים
מטרתו היא:
- לפתח את הבנתך את האופי הרב -ממדי של הפיתוח הבינלאומי
- לפתח את ההבנה שלך של שיטות בין-תחומיות לניתוח אתגרי פיתוח מרכזיים
- הצטיידו בכישורים מעשיים להתמודדות עם אתגרים גלובליים
- ודא שאתה יכול לעבוד ביעילות כיחידים ובהגדרות צוות
למה לבחור בקורס זה
בקורס זה, התלמידים עוסקים בנושאים גלובליים מרכזיים מבחינת התפתחות. נושאים אלה כוללים עוני, רעב ואי שוויון, קיימות, מדיניות מזון בינלאומית, זכויות אדם, שלום וקונפליקטים, לימודי מגדר ושינויי אקלים.
הקורס ייתן לך את היסודות הדרושים לעבודה בתחום הפיתוח הבינלאומי, בין אם עם ארגון לא ממשלתי, סוכנות מדינה, ארגון בינלאומי, או בתוך המגזר הפרטי ובין אם להתקדם להמשך לימודים. תכונה ייחודית של קורס זה היא השמת העבודה של חמישה חודשים אצל סוכנות פיתוח, שבדרך כלל ממוקמת במדינה מתפתחת באסיה, אפריקה או אמריקה הלטינית. זה מאפשר לסטודנטים לצבור ניסיון מעשי בעבודה בפיתוח בינלאומי, לפתח את כישוריהם המעשיים ולחוות תרבויות וחברות אחרות.
הקורס מספק הכשרה רחבה בתחומים חברתיים-כלכליים מרכזיים הקשורים לפיתוח בינלאומי ומדיניות מזון, כמו גם סט של כישורים כלליים להעברה, כגון ניהול תוכניות, מחקר וכתיבת דוחות שיוערכו על ידי מעסיקים בתחומים רבים, במיוחד אלה הפועלים בהקשר בינלאומי.
עובדות מפתח
- התמקדות מעמיקה בנושאי פיתוח ומדיניות מזון בינלאומיים במשך ארבע שנים
- קלט הקורס של מתרגלים בפיתוח
- שילוב של כישורים תיאורטיים ומעשיים
- צוות רב תחומי בעל ניסיון בינלאומי עשיר
- ניסיון עבודה בינלאומי עם ארגון פיתוח מוכר
מידע על השמה או לימוד בחו"ל
תכונה מרכזית בקורס היא השמת העבודה, המתקיימת במשך חמישה חודשים בשנה השלישית. הסטודנטים ממוקמים בארגוני פיתוח מבוססים ברחבי העולם המתפתח ובאירלנד כדי לצבור ניסיון ממקור ראשון בעבודת פיתוח. סטודנטים בהשמה נתמכים על ידי קצין השמה ומקצים מנטור מהמחלקה לעסקים ופיתוח מזון.
ניסיון עבודה טיפוסי כולל הזדמנויות להיפגש עם קהילות באזורים עירוניים וכפריים, לתרום לפרויקטים חדשים של פיתוח, לנהל קמפיין מדיה חברתית, לערוך מחקר שטח, טיוטת מסמך מדיניות והצעות מימון, ובכלל לתרום לפעילות היומיומית של הארגון המארח. .
מדינות שאליהן נוסעים תלמידים כוללים אתיופיה, הודו, טנזניה, קניה, מלאווי, אוגנדה, קמבודיה, תאילנד ובוליביה. כמו גם הניסיון המעשי של התפתחות בשטח והכישורים הטכניים שנרכשו בהשמה, תשיג התפתחות אישית בעלת ערך מבחינת הסתמכות עצמית, ביטחון עצמי, תקשורת ועבודה בצוותים.
" אפריקה דיירקט מצאה שהתלמידים עזרו מאוד לקבל תובנה טובה לגבי הביצועים של השותפים שלנו. רמת הסטודנטים הייתה גבוהה מאוד והם הניבו דוחות עם תובנה, כמו גם עובדים פרודוקטיביים עבור שותפים . " - ג'ון סלאטרי, אפריקה דיירקט.
גלריה
קבלה
תכנית לימודים
אתה תיקח מודולים שנקבעו בהיקף של 60 נ"ז הכוללים מודולי ליבה בשווי של 50 נ"ז, ומודולים בחירה בשווי של 10 נ"ז. אנא עיין בספר המודולים לתיאור מפורט יותר של מודולי התוכנית.
שנה 1 מודולי C ore
- FE1008 נתונים בלימודי פיתוח (5 נ"ז)
- FE1013 מבוא ללימודי פיתוח I (5 נ"ז)
- FE1014 מיומנויות תקשורת והנחיה בפיתוח (5 נ"ז)
- FE1018 מבוא ללימודי פיתוח II (5 נ"ז)
- FE1019 מבוא לכלכלת מזון וחקלאות (5 נ"ז)
- FE1023 מושגים חברתיים-כלכליים לפיתוח בינלאומי ומדיניות מזון (5 נ"ז)
- FE1024 מבוא לכלכלת פיתוח (5 נ"ז)
- FE1025 מבוא לפיתוח כפרי בר קיימא (5 נ"ז)
- GV1218 פוליטיקה בינלאומית (5 נקודות זכות)
- SC1012 מבוא לסוציולוגיה (חלק א') (5 נ"ז)
מודולי בחירה
- FR0105 מבוא לצרפתית (5 נ"ז)
- FR1005 צרפתית למתחילים (5 נקודות זכות)
- FR1105 סף צרפתית (5 נקודות זכות)
- FR1107 צרפתית למטרות קריאה I (5 נקודות זכות)
- HS0028 שפה ספרדית (רמת מתחילים) (10 נ"ז)
- GV1102 מבוא לממשל ופוליטיקה (5 נ"ז)
- GV1204 דמוקרטיה, אידיאולוגיה ואוטופיה (5 נ"ז)
- GV1400 פיתוח מקומי ובריאות הציבור (5 נ"ז)
- MG1000 עקרונות ניהול (5 נ"ז)
מודולי ליבה של שנה 2
- מדיניות מזון
- גלובליזציה ופיתוח
- פרנסה בת קיימא
- ניהול שרשרת הספקה
- חוק זכויות אדם
- גזע ואתניות
- פיתוח ארגונים קטנים
אתה יכול גם להמשיך בקורסים אופציונליים בשפות, בריאות, תזונה או ממשלה.
שנה 3 מודולי ליבה
- תכנון וניהול תכניות
- שיטות מחקר
- מערכות חקלאיות בעולם המתפתח
- מגדר והתפתחות
- מימון מיקרו או שיווק מזון
משימה מרכזית בשנה ג' היא השמה של 24 שבועות: ברוב המקרים, ההשמה היא מעבר לים במדינה מתפתחת שעובדת עם ארגון פיתוח.
שנה 4
בשנה האחרונה שלך תכתוב עבודת גמר על נושא רלוונטי לפיתוח בינלאומי. תלמדו גם מודולים ב:
- תכנון תוכנית מתקדם
- מדיניות מזון גלובלית
- מאקרו-כלכלה
- פעולה הומניטרית
- סוגיות עכשוויות בפיתוח
בנוסף, ניתן ללמוד קורסי בחירה בפיתוח הכפר, קואופרטיבים, שווקים ומדיניות חברתית, שפות, בריאות וממשל.
עיין בלוח השנה של המכללה (פיתוח בינלאומי BSc) למידע מפורט יותר על התכנית וספר המודולים לתיאור מפורט יותר של מודולי התכנית.
שכר לימוד בתוכנית
אפשרויות קריירה
סטודנטים בקורס זה מפתחים מיומנויות לעבודה יעילה בתחומי הפיתוח הבינלאומי ומדיניות המזון. אלה כוללים ניהול פרויקטים, שיטות מחקר, ניתוח נתונים, הערכת תוכניות וניתוח מדיניות. התלמידים גם מפתחים הבנה חזקה של סוגיות עולמיות מרכזיות כמו עוני ורעב גלובליים, הגירה, פיתוח בר קיימא, זכויות אדם, גזע, מגדר, סכסוך ומערכות מזון. התלמידים רוכשים מיומנויות כלליות להעברה בתחומים כמו IT, אוריינות כלכלית, יכולת להבנה חוצת תחומית, עבודת צוות, תקשורת וכתיבת דוחות. אפשרויות שפה צרפתית, סינית וספרדית זמינות גם כן.
הבוגרים שלנו עובדים במגוון רחב של ארגונים, למשל בתוך מערכת האו"ם בנושאי פליטים (UNHCR) או בנושא שוויון מגדרי (UN Women). בוגרים עובדים גם בכמה מהארגונים הלא ממשלתיים הגדולים באירלנד, כולל Concern ו-Trócaire, בתחומים כמו פיתוח חקלאי, זכויות אדם, הפחתת עוני ותוכניות מזון. מעסיקים מעריכים את הכישורים המגוונים של הבוגרים שלנו, המוכנים היטב לעבודה במגוון רחב של ארגונים במגזר הציבורי והפרטי.