תואר ראשון במדעי המזון
United Arab Emirates University - Undergraduate Programs
מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Al Ain, איחוד האמירויות הערביות
שפות
אנגלית
פורמט לימוד
בקמפוס
מֶשֶׁך
4 שנים
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
AED 2,500 / per credit *
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
בקש מידע
* לשעת אשראי
מבוא
מדעי המזון עוסקים ביישום מדע וטכנולוגיה בייצור, ייצור, עיבוד, אריזה והפצה של מזון מזין ובטוח ואיכותי. התוכנית לתואר ראשון במדעי המזון מוסמכת על ידי המכון לטכנולוגי מזון (IFT), ארה"ב. סטודנטים המצטרפים לתכנית זו יעברו הכשרה מקצועית בחמש תחומי הליבה של מדעי המזון: כימיה וניתוח מזון, בטיחות מזון ומיקרוביולוגיה, עיבוד והנדסת מזון, מדעי מזון יישומיים ומיומנויות הצלחה. בוגרי תכנית זו מסוגלים לבצע ניתוחים פיזיקוכימיים של מזונות, לתאר את מאפייני האיכות והבטיחות ולהשתמש בטכנולוגיות עיבוד שונות כדי לייצר ולהבטיח מזון בטוח ואיכותי.
מטרות התוכנית
- להעניק לתלמידים ידע מתקדם במדעי המזון ותחומים נלווים.
- להכשיר סטודנטים לערוך מחקר בסיסי ויישומי המספק ידע בסיסי ויישומי על מדעי המזון, ונותן מענה לצרכים של מקצוע טכנולוגיות המזון ובעלי העניין בתעשיית המזון.
- להכשיר את התלמידים להשגת רמה גבוהה של מיומנויות ויכולות הכוללות יכולות תפעול משימות ומיומנויות תקשורת.
- הצטיידו בבוגרים במיומנויות בארגון ועבודת צוות ומחשבות בנושאים אתיים, חברתיים וכבוד לגיוון.
- לספק לסטודנטים הבנה משופרת של מגזר המזון הלאומי והעולמי והכנתם לעבודה בהצלחה במגוון הרחב של רשויות פיקוח וחקיקה וניהול חקיקה של הממשלה ולא-ממשלתיות ובמסגרות תעשייתיות ומסחריות בתחום המזון.
- צייד את התלמידים עם יכולות בחשיבה ביקורתית, למידה לכל החיים ומנהיגות.
תוכנית הלימודים
עם סיום מוצלח של תוכנית זו, התלמידים יוכלו:
- הסבירו את העקרונות הבסיסיים של מדעי המזון ואת היקפו הרב תחומי.
- תאר את התכונות הפיזיות, הכימיות והביולוגיות של המזון ואת השפעותיו על בטיחות המזון ואיכות החישה והתזונה.
- השתמש בטכניקות אנליטיות כדי לאפיין את ההרכב ולזהות שינויים פיזיים, כימיים וביולוגיים במזון.
- הסבירו את ההשפעות של עיבוד מזון, הנדסה, שימור, אריזה ואחסון על בטיחות ואיכות המזון.
- זהה את החשיבות של חוקי ותקנות המזון בהבטחת בטיחותם ואיכותם של המזונות.
- ערכו מחקר יישומי והשתמשו בכלים סטטיסטיים בתכנון ניסיוני ובניתוח נתונים.
- החלת ידע נרכש על מצבים בעולם האמיתי במערכות מזון, רכיבים, מוצרים ותהליכים.
- ליישם חשיבה ביקורתית ולמידה רציפה על בעיות מקצועיות.
- תקשר בצורה יעילה הן בצורות בעל-פה והן בכתב.
- פיתוח מיומנויות ארגוניות, עבודת צוות ומנהיגות.
- להפגין כישורים מקצועיים ומחשבות על אתיקה, חברתית, יושרה וכבוד למגוון.
- מפגינים מוכנות להמשך תרגול רפלקטיבי ולמידה לכל החיים, הרלוונטיים לקריירות במדעי המזון.