תואר ראשון במדעי מזון וטכנולוגיה
IPB University
מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Dramaga, אינדונזיה
שפות
אנגלית
פורמט לימוד
בקמפוס
מֶשֶׁך
8 סמסטרים
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
IDR 25,000,000 *
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
בקש מידע
* עמלת BPIF - עמלת UKT; 30.000.000 IDR
מלגות
חקור הזדמנויות למלגות כדי לעזור במימון הלימודים שלך
מבוא
מרכז המצוינות
יש לה רשת חזקה מאוד עם סוכנויות הקשורות לתחום המזון בארץ ובעולם. ניסיון הדדי של שותפות עם תעשיית המזון בפיתוח מוצרים, שירותי ייעוץ וניתוח ואף מענקים לסטודנטים לזכות בתחרויות השונות.
תעסוקה
מחלקת ייצור, מחקר ופיתוח מוצרים ושיווק תעשיית עיבוד מזון ומרכיבי מזון, תעשיית ציוד אריזות מזון, מרכז מידע על שירותי מזון, מפיץ מזון, מוסד חינוך, ענף שירותי מזון, עיתונאות, יועץ, העצמה קהילתית, סוכנות ממשלתית, מגזר מזון יזם.
תכנית טכנולוגית מזון (FTP) במחלקה למדעי מזון וטכנולוגיה, הפקולטה להנדסה וטכנולוגיה חקלאית, האוניברסיטה החקלאית בוגור (IPB) היא תוכנית חינוך לתואר ראשון המתמקדת בעצמה בייצור בוגרים שיש להם כישורים בעיבוד חומרי מזון לכספת, מוצרי מזון איכותיים ובריאים בקנה מידה תעשייתי.
מאז שנפתח בשנת 1964, FTP-IPB מטפח בוגרים המסוגלים לעבוד בתפקידים או תחומים שונים בענפי המזון הלאומיים והבינלאומיים, סוכנויות ממשלתיות או כיזמי אוכל מצליחים.
FTSP-IPB נחשבת לתוכנית הלימודים הטובה והוותיקה ביותר בתחום עיבוד מזון מבוסס חקלאות, ומקבלת את רמת ה- A על ידי גוף ההסמכה הלאומי להשכלה גבוהה (BAN-PT). FTP-IPB מוסמך גם בינלאומי על ידי המכון האמריקני לטכנולוגי מזון (IFT) מאז 2010 והאיחוד הבינלאומי למדעי מזון וטכנולוגיה (IUFoST) מאז 2013. ל- FTSP-IPB יש את ההבחנה להיות תוכנית הלימודים הראשונה בתחום טכנולוגיות המזון מחוץ ל צפון אמריקה המוכרת על ידי IFT בסטטוס "מפותח" בניהול החינוך. עם הכרה לאומית ובינלאומית כזו, FTP-IPB הופכת לתוכנית לימודים רצויה מאוד על ידי תלמידי התיכון וכתוצאה מכך היא מובילה ברמת יחס תחרותי גבוהה לכניסה. בנוסף, FTSP-IPB מאמצת תכניות לימודים בינלאומיות עם תוצאות למידה העומדות בתקן החינוך של IFT.
חָזוֹן
להפוך למוסד מוביל להשכלה גבוהה עם איכות בינלאומית וכמגמה מגמתית בפיתוח מדעי וטכנולוגיית המזון.
משימה
- ביצוע השכלה גבוהה ואיכותית לייצור בוגרי איכות מוסמכים ובינלאומיים בתחום מדעי המזון והטכנולוגיה.
- ביצוע מחקרים יצירתיים הקשורים למזון המבוססים על משאבי מזון טרופיים התומכים בתהליך החינוכי ופיתוח מדעי וטכנולוגיית המזון.
- מתן שירותים קהילתיים התורמים לתחרותיות ולרווחיות של ענף המזון ולרווחת הציבור.
kkolosov / Pixabay
הקמפוס
ה- IPB ממוקם בדרמגה, בוגור, מערב ג'אווה, אינדונזיה. הוא מוקף בערים המאפשר גישה קלה למיקום ויציאה מהעיר. בקמפוס IPB יש סביבה טובה והרבה אפשרויות בחירה במערכות התחבורה שיכולות לתמוך באידיאל סביב לפעילויות אקדמיות ולא אקדמיות.
מתקנים
מעבדות הוראה ומחקר
לסטודנטים גישה למעבדות הוראה ומחקר במחלקה למדעי מזון וטכנולוגיה ובמרכז SEAFAST, כולל מעבדת כימיה למזון, מעבדת מיקרוביולוגיה של מזון, ביו-כימיה של מזון ומעבדת תזונה אנושית, עיבוד מזון ומעבדת הנדסה ומעבדת הערכה חושית.
מפעלי פיילוט לעיבוד מזון זמינים גם כדי לספק לסטודנטים עבודה מעשית בעיבוד מזון בקנה מידה גדול יותר. מפעלי הפיילוט מצוידים במכונות עיבוד ובציוד המשמשים באופן קבוע לקורס מעבדה משולב לעיבוד מזון, אשר נועד לחקות מודל מיניאטורי אך מלא של תעשיית המזון.
מתקני מחקר
המעבדות מספקות ציוד מתוחכם לניתוח, כגון GC, GCMS, HPLC, AAS, רצף DNA, אלקטרופורזה, אולטרה פילטרציה, מיקרוסקופי קיטוב, Rancimat, Rheometer, PCR, NMR פועם וכו '.
מרכז ספריות ומידע
מרכז הספריות והמידע נתמך בעיקר על ידי הספרייה המרכזית של ה- IPB. הספריות מספקות מידע ומגוון ספרות בתחומי מדעי המזון והטכנולוגיה וכן טכנולוגיה חקלאית ונושאים רלוונטיים אחרים.
התוכנית הבינלאומית לטכנולוגיית מזון
מטרת התוכנית
התוכנית הבינלאומית לתואר ראשון בטכנולוגיית מזון (IUP-FT) תוכננה במיוחד כדי לספק את הצורך העז של טכנולוגי מזון עם פרספקטיבה בינלאומית איתנה.
כישורים
כישורי בוגר יעמדו עם מיומנויות הליבה המינימליות של IFT של התוכנית לתואר ראשון במדעי המזון וימלאו את מסגרת ההסמכה האינדונזית. סטודנטים שיסיימו תוכנית זו:
- הכירו מספיק את עקרונות מדעי המזון (כימיה וניתוח מזון, מיקרוביולוגיה, ובטיחות מזון, הנדסה ועיבוד מזון, הביוכימיה של המזון והתזונה) בייצור מזון בטוח ואיכותו לאורך שרשרת המזון.
- יש יכולת לעצב תהליך של הוספת ערך למזונות על ידי שילוב פעולות יחידות שונות לייצור מזון בטוח ואיכותי.
- להיות מודע חזק לנושאים בינלאומיים של תעשיית המזון.
- יש לך כישורי הצלחה חזקים (כישורי תקשורת, כישורי חשיבה ביקורתית / פתרון בעיות, כישורי למידה לאורך חיים, כישורי מקצועיות, כישורי אינטראקציה, כישורי רכישת מידע וכישורים ארגוניים).
קבלת סטודנטים
לתכנית בינלאומית לתואר ראשון, תהליך הקבלה עוקב אחר לוח הזמנים שהוכרז על ידי האוניברסיטה החקלאית בוגור (IPB). ניתן לבצע את הבדיקה באמצעות תוצאות ציון ה- SBMPTN או ה- Ujian Talenta Masuk (UTM) IPB.
תהליך הקבלה ודרישות
- המועמדים נדרשים לסיים את לימודיהם בתיכון או ברמה אקדמית שווה ערך. דרושה תעודה או הוכחה אחרת ללימודים בתיכון או רמה שווה אחרת.
- עבור מועמדים שמקורם במדינות שאינן דוברות אנגלית, יש צורך בהסמכה של מיומנות לאנגלית (TOEFL / IELTS) בהגשת הבקשה.
- מועמדים באינדונזיה נדרשים להגיש בקשה להרשמה ל- IUP-FT על ידי מילוי טופס בקשה להורדה. ישנן שתי דרכי בחירה:
- שימוש בציון SBMPTN;
- בחינה בכתב (אוג'יאן טלנטה מנדירי).
- מועמדים בינלאומיים נדרשים לבצע בחירת הסמכה שנקבעה על ידי IPB, שתתקיים במקום נוח במדינת מולדתם (ככל הנראה בשגרירות או בקונסוליה האינדונזית). הבחינה מודדת את יכולות התלמידים בכימיה, מתמטיקה, ביולוגיה, פיזיקה ואנגלית. ניתן לפטור מועמד בעל הישג אקדמי גבוה מבחינה בכתב.
- כדי להתקבל ל- IUP-FT, סטודנטים פוטנציאליים שעברו את הבחינה ודרישות אחרות יצטרכו להירשם על פי לוח הזמנים והדרישות שנקבעו על ידי ה- IPB.
פעילויות אקדמיות
תוכנית חילופי סטודנטים / פעילות להרוויח אשראי
הסטודנט יכול להגיש בקשה להשתתף בתוכנית להרוויח אשראי במשך סמסטר באוניברסיטה שותפה באסיאן, יפן או אירופה. באמצעות תוכנית זו הסטודנטים לוקחים מספר מדעי מזון או קורסים בחירה באוניברסיטאות השותפות.
פרויקט שנה אחרונה
הסטודנטים יבצעו את פרויקט המחקר השנה הסופית שלהם באוניברסיטה שותפה במשך סמסטר. המחקר מפוקח על ידי מרצים מאוניברסיטת IPB (ביתית) ושותפה (מארחת). כאופציה לפרויקט מחקר בשנה האחרונה, ניתן ללמוד גם על תוכנית התמחות בחברת מזון בינלאומית בחו"ל.
ניידות בינלאומית לטווח קצר
התלמידים רשאים להשתתף בתוכנית אקדמית בינלאומית כמו קורסים בקיץ, הכשרה או כנסים.
תוכנית הלימודים
שתי תכניות בנות ארבע שנים לתכנית לתואר ראשון (144 יחידות נ"ז) נועדו לספק חלופות לסטודנטים לסיים את כל התוכנית ב- IPB (4 + 0 תוכנית) או לבילוי השנה הסופית (הרביעית) באוניברסיטאות השותפות בחו"ל (3+ 1 או 3.5 0.5 תוכניות). סטודנטים המסיימים תואר IUP-FT זוכים בתואר ראשון בטכנולוגיה חקלאית.
פעילויות לימוד מחוץ לתלמידים
אגודת הסטודנטים לטכנולוגיית מזון או Himitepa מארגנת פעילויות חוץ-לימודיות של סטודנטים. פעילויות סטודנטים חוץ-לימודיות הן כדלקמן:
תחרות פיתוח מוצרי מזון (FPDC)
FPDC נועד לאתגר את התלמידים לקחת את כל הכישורים והידע במדעי המזון וליישם אותם על מצב אמיתי בעולם. כל צוות סטודנטים המשתתף מפתח רעיון אוכל חדש ונושא את הרעיון באמצעות שיווק והפקה. זה מאתגר כישורים ארגוניים, עבודת צוות, יצירה ומדע. HIMITEPA מסדרת את התחרות בשיתוף פעולה עם מרכז SEAFAST ומרכיבי המזון אסיה (FIA).
Ksatria Pangan (Kapangan)
קפנגן הוא מקום לסטודנטים שיש להם תשוקה ליישם ישירות את הידע במדעי המזון לקהילה בתחומי בטיחות המזון ופיתוח עיבוד המזון. הקהילה הממוקדת היא מפיקת אוכל בהיקף קטן, תלמידי בתי ספר יסודיים, וספקי מזון.
מזון התראה
התראת מזון הינה פלטפורמה ליידע את הקהילה בנוגע למדעי מזון וטכנולוגיה בפועל באמצעות מדיה חברתית, פוסטרים או אמצעי תקשורת אחרים.
מועדון לעיבוד מזון (FPC)
FPC הוא מועדון סטודנטים המאפשר עניין סטודנטים לחזק את כישוריהם בעיבוד מזון ופיתוח מוצרים.
יום האוכל העולמי (WFD)
WFD הוא אירוע סטודנטים שנתי לחגיגת יום האוכל העולמי ב- 16 באוקטובר.